Բաղադրությունը

1Տավարի միս

2Սոխ

3Թթվասեր

4Կարագ

5Բուսական յուղ

6 1 ճ.գ.

7Տոմատ

8Մաղադանոս

9Աղ

10Շաքարավազ 

Պատրասման եղանակը

1. Միսը լվանալ, չորացնել եւ կտրատել 5-7 մմ շերտերով
2. Միսը դնել սննդի փզթեթի մեջ եւ ծեծել
3. Ծեծած միսը կտրատել ձողաձեւ
4. Սոխը մաքրել եւ կտրատել
5. Թավայի մեջ հալեցնել 30 գր. կարագը եւ 2 ճ.գ. բուսական յուղը, լցնել սոխը, աղ եւ պղպեղ անել եւ մարմանդ կրակի վրա տապակել՝ անընդհատ խառնելով:
6. Տապակած սոխի վրա լցնել ալյուրը եւ խառնել:
7. Սոխին ավելացնել թթվասեր եւ տոմատ եւ խառնել:
8. Եռացնել եւ լցնել մի փոքր ջուր եւ խառնել: Սոուսը եփել այնքան, մինչեւ դառնա ցանկալի թանձրության եւ համեմել:
9. Մեկ այլ թավա տաքացնել, հալեցնել մնացած կարագը եւ 1 ճ.գ. բուսական յուղը: Լցնել միսը եւ տապակել 3-4ր. Մինչեւ պատրաստ լինի, այնուհետեւ համեմել:
10. Միսը ավելացնել սոուսին, խառնել եւ տապակել մարմանդ կրակի վրա 2-3 րոպե:
11. Մատուցել կարտոգիլի պյուրեի, եփած կարտոֆիլի կամ բրնձի հետ:
12. Մատուցելուց ավելացնել կտրատած կանաչի: