Բաղադրությունը

1 1.5-2 բաժակ

2Փխրեցուցիչ

3Մեղր

4Ձու

5Բուսական յուղ

6Կաթ

Պատրասման եղանակը

1. 1, 5 բաժակ ալյուրը մաղել, խառնել աղը եւ փխրեցուցիչը: Առանձին ամանի խառնել հեղուկ մեղրը, կաթը, ձուն եւ բուսական յուղը:
2. Կաթնամեղրային խառնուրդը լցնել ալյուրի մոտ եւ խառնում ենք հարիչով, մինչեւ դառնա համասեռ մասսա: Խմոր պետք է լինի խիտ, անհրաժեշտության դեպքում, ավելացնել ալյուր.
3. Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել մի քիչ շաքարավազ կամ դարչին: Թավայի մեջ տաքացնում ենք բուսական յուղը, լցնում ենք մեկական ճաշի գդալ խմոր եւ տապակում ենք նրբաբլիթը՝ մինչեւ ոսկեգույն դառնալը:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ...