Բաղադրությունը

1Կաթ

2 250 գ.

3Աղ

4Բուսական յուղ

5Հավի ձու

6Ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ

7 2 գ.

8 2 գ.

9Խտացրած կաթ

10Կարագ

11Չորահաց

12Շաքարավազ

Պատրասման եղանակը

1. Կաթը 1: 1 բացել սառը ջրով, ավելացնել ձուն եւ լավ խառնել: Ավելացնել ալյուրը եւ լավ խառնել, ավելացնել ձեթը եւ աղ անել:
2. Թավան լավ տաքացնել, ձեթել, եթե նախօրոք ձեթ չեք լցրել, եւ թխել բլիթները՝ կարմրացնելով 2 կողմերը:
3. կստացվի մոտ 15 հատ բլիթ:
4. Խառնել կաթնաշոռը խտացրած կաթի հետ: Ավելացնել մի քիչ աղացած դարչին եւ վանիլին:
5. Ֆորման ձեթել եւ չորահացով պատել:
6. Շարել բլիթները եւ հերթով յուրաքանչյուրի վրա կաթնաշոռի խառնուրդը քսել:
7. Ձուն շաքարավազի հետ հարել եւ քսել վերեւի շերտին:
8. 30-40 րոպեով դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: