Պատրասման եղանակը
1. Պատրաստել բաղադրիչները
2. Խառնել 2 տեսակի ձեթը եւ քացախը
3. Դրա մեջ ճզմել սխտորը, մանր կտրատել ռեհանի տերեւները եւ ավելացնել ձեթին: Մաքրել պղպեղ ը սերմերից, մանր կտրատել եւ ավելացնել ձեթի մեջ (ով չի սիրում կծու, կարող է չավելացնել պղպեղ).
4. Ամբողջը լավ խառնել եւ դնել մի կողմ.
5. Լոլիկը խորանարդաձեւ կտրատել:
6. Քաղցր պղպեղը խորանարդաձեւ կտրատել, մանր կտրատել սոխը եւ մաղադանոսը: Ավելացնել լոլիկին.
7. Զգույշ խառնել երկու պատառաքաղներով: Աղ եւ պղպեղ, խառնել:
8. Ավելացնել մի կողմ դրված ձեթը: Լավ խառնել:
9. Մատուցելուց առաջ կտրատել ձիթապտուղը, ավելացնել աղցանի մեջ, վերջում վրան ցանել կիտրոնի հյութը:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ…