Բաղադրությունը

1Լոլիկ

2Քաղցր պղպեղ

3Սոխ

4Կծու պղպեղ

5Ռեհան

6Սխտոր

7Մաղադանոս

8Ձիթապտղի յուղ

9Խաղողի ձեթ

10Սպիտակ գինու քացախ

11Կիտրոնի հյութ

12Ձիթապտուղ

13Աղ

14Շաքարավազ ըստ ճաշակի

Պատրասման եղանակը

1. Պատրաստել բաղադրիչները
2. Խառնել 2 տեսակի ձեթը եւ քացախը
3. Դրա մեջ ճզմել սխտորը, մանր կտրատել ռեհանի տերեւները եւ ավելացնել ձեթին: Մաքրել պղպեղ ը սերմերից, մանր կտրատել եւ ավելացնել ձեթի մեջ (ով չի սիրում կծու, կարող է չավելացնել պղպեղ).
4. Ամբողջը լավ խառնել եւ դնել մի կողմ.
5. Լոլիկը խորանարդաձեւ կտրատել:
6. Քաղցր պղպեղը խորանարդաձեւ կտրատել, մանր կտրատել սոխը եւ մաղադանոսը: Ավելացնել լոլիկին.
7. Զգույշ խառնել երկու պատառաքաղներով: Աղ եւ պղպեղ, խառնել:
8. Ավելացնել մի կողմ դրված ձեթը: Լավ խառնել:
9. Մատուցելուց առաջ կտրատել ձիթապտուղը, ավելացնել աղցանի մեջ, վերջում վրան ցանել կիտրոնի հյութը:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ…